A teljes körű kárügyintézés menete!

autószerviz Budapest
Karosszéria javítás, kárügyintézés – Bízza profikra!
2021.08.17.
autószerelés 10. kerület
Egy profi autószerelő nyomában!
2022.05.12.

A teljes körű kárügyintézés menete!

teljes körű kárügyintézés

Egy gépjármű teljes körű kárügyintézés folyamata

A teljes körű kárügyintézés folyamatára történő felkészülés már a baleset helyszínén megkezdődik. Sok esetben rengeteg lelki erőre van szükség a károk felmérése során, azonban számtalan későbbi kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat, ha megfelelően és nyugodt állapotban hajtjuk ezt végre. Ajánlott akár fotókkal, akár videóval is dokumentálni az eseményeket, tanúk után keresni.

Ha nem következett be személyi sérülés, vagy a sérült személyeket már ellátták, akkor a baleset helyszínén a résztvevőknek szükséges lesz kitölteni a kék-sárga baleseti bejelentőt, vagy telefon segítségével akár digitálisan be kell jelenteni a kárt. Lényeges tisztában lennünk azzal, hogy a baleseti bejelentő kitöltése, továbbá aláírása nem jelenti automatikusan a felelősség elismerését.

Bízza profi szakemberre a kárrendezés folyamatát!

A balesetet bejelentő személy elsődlegesen a baleset körülményeinek rögzítése érdekében szolgál, és nem a felelősség elismerésére, ebből adódóan akár ellentétes kárleírások is közölhetők. Ha a kár leírása a két fél részéről különböző, akkor a felelősség kérdését a kötelező biztosító szakembere, legrosszabb helyzetben pedig akár a bíróság fogja bírálni.

Ha a kárt okozó magától elismeri a felelősségét, azt a megjegyzés rovatban rögzítheti, hogy a felelősségét felvállalja. Még ebben a helyzetben is bekövetkezhet, hogy a helyzetet a kötelező biztosító másképp ítéli majd meg. Emiatt is ajánljuk, hogy a helyszínről, a baleset körülményeiről minden helyzetben készítsünk képeket, ugyanis ezek a képek utólag segíthetnek a helyzet tisztázásában.

Ha akadnak tanúk is, érdemes elkérni és feltüntetni az ő adataikat, elérhetőségeiket is.

Ha szüksége van gépjárműve teljes körű kárügyintézésének a folyamatára, akkor ne habozzon, keressen minket és elvégezzük Ön helyett a stresszes feladatot és autószerviz Budapest telephelyünkön gépjárművét is helyre hozzuk!