autószerviz Budapest
Miből tudhatod, hogy egy autószerviz és gumiszerviz Budapesten megbízható?
2020.11.27.
gumiszerviz 10. kerület
Tréleres Gumiszerviz – Meddig használható egy téli gumi?
2021.01.29.

Biztonságos téli vezetés a Tréleres Autószerviz tanácsaival!

autószerviz

Mire figyeljünk oda a biztonságunk érdekében a téli utakon?

Veszélyes téli időjárási viszonyok közepette, amikor hó borítja el utainkat, akkor nem igazán ajánlott autót vezetni. Azonban, szükséges tudnunk, hogy mit tegyünk ilyen időjárási viszonyok mellett, ugyanis a vezetés néhány esetben elkerülhetetlen. A téli időjárásban történő vezetés különböző gondolkodásmódot követel meg tőlünk a kerék és a pedálok kezelésével kapcsolatban. A fontos a súrlódás, amely biztosítja a gumik úthoz való tapadását, és lehetségessé teszi a gyorsítást, fékezést és a megfelelő irányítást. És ez sokkal kisebb téli időszakokban, mint nyáron. A hó és a jég csúszóssá varázsolja az utakat, és ezzel párhuzamosan az alacsony hőmérséklet is hatással bír a gumikra. Íme néhány tipp a Tréleres Autószerviz által, hogy biztonságosabban vezethessünk a téli időszak alatt is!

De pontosan hogyan is előzhetjük meg a baleseteket, amelyek bekövetkezése teljes körű kárügyintézés vagy gumiszerviz folyamatokat eredményezhet? Először is vezessünk sokkal lassabban. Adjunk kisebb gázt, ezzel növelve a tapadást. Ne alkalmazzunk tempomat-ot és ne is próbálkozzunk az előzgetéssel. A gépjármű számára elengedhetetlen a tapadás ahhoz, hogy a fékek teljesen jól működjenek, emiatt lassabb sebességre lesz szükséges. Vegyünk vissza a sebességünkből, legalább a megengedett sebességhatár felére. Továbbá érdemes sokkal fokozatosabban felgyorsítani, mint máskor, és lassan növelni a sebességünket.

Mindig vezessünk finoman és egyenletesen. Hóban lezajló vezetés folyamán teljen más vezetési stílust szükséges alkalmaznunk, amelyet rengetegen nem tudnak. Minden berendezést egyenletesen és lassabban kell alkalmazni. A gyors változások azt okozhatják, hogy a gumi elveszíti a tapadást. Ez akár addig is vezethet, hogy megcsúszunk és kipörög a kerék, balesetet szenvedünk, amely költséges autószerviz árakkal járhat.

Pár fontos szabály a sofőröknek!

Mindig tartsuk a megfelelő követési távolságot. Hagyjunk ki minimum 2-3 autó hosszúságú helységet az előttünk menetelő autó mögött. Ez azért szükséges, hogy ha az előttünk menetelő autó hirtelen lefékez, akkor minden esetben legyen elég időnk megállni, továbbá a balesetet, azzal együtt a teljes körű kárügyintézés folyamatát elkerülni. Mindig óvatosan és kellő odafigyeléssel fékezzünk. Ha nem vagyunk képesek már elkerülni a megállást, fokozatosan lassítsunk le, addig míg az autó teljesen megáll. Ne fékezzünk erőteljesen és hirtelen, mert a kerekek lezárnak és ezáltal elveszíthetjük az irányítást az autónk felett. Előre határozzuk el, ha meg szeretnénk állni és ilyen esetben sokkal lassabban lassítsunk a megszokottnál.

Ha ezeket a tippeket mind betartja, akkor biztos lehet abban, hogy biztonságosabb utakat fog megjárni télen is! Azonban, az esetenként előforduló kisebb balesetek, koccanások szinte elkerülhetetlenek, és ha mégis így járna, akkor keresse a Tréleres Autószerviz Budapesti telephelyét! Nálunk minden esetben a legfontosabb a minőség, ezért az összes ügyfelünk számára maximális odafigyelést és törődést biztosítunk. Nálunk mindent megtalál egy helyen: vállaljuk a teljes karosszéria javítás folyamatát egy balesetet követően, váltó javítás vagy olajcsere bármikor, éppúgy mint az egyes gumiszerviz Budapesti területével kapcsolatos javításokat, mint a gumiszerelés folyamatai, de keresheti szervizünket akár autógumi értékesítés miatt is! Rengeteg időt és energiát takarítunk meg Önnek és pénzt is, hiszen a kedvező árak magukért beszélnek!

Váltó javítás és olajcsere Budapesten, kedvező felni értékesítés és autógumi értékesítés árak mellett!

Mi lebonyolítjuk a sérült járművének teljes biztosítási ügyintézését, hogy ne kelljen ezzel foglalkoznia. A karosszéria javítás folyamata nem csupán a külsőségek miatt lényeges, de egy bizonyos helyzet már azt is okozhatja, hogy a közlekedésben is hátráltat minket! Egyes törések esetében akár még annak is fennáll a lehetősége, hogy autónk tovább sérül használat közben, ezzel veszélyessé téve az utazást. A karosszéria javítása más más okok miatt szorulhatnak kivitelezésre, azonban a leggyakrabb ok az a karambol, de akár jégeső, vagy szándékos rongálás is okozhatja a sérülést. Ezen munkák egyike sem egyszerű, ugyanis mi szeretnénk, ha az adott autó minden esetben visszanyerné eredeti szépségét. Keressen minket ha egy profi, megbízható autószerviz 10. kerület területén az, amit Ön keres!

Gumiszerviz 10. kerületben, kedvező gumiszerelés és gumijavítás árak mellett!