Egy profi autószerelő nyomában!

teljes körű kárügyintézés
A teljes körű kárügyintézés menete!
2022.02.08.

Egy profi autószerelő nyomában!

autószerelés 10. kerület

Hogyan találjuk egy profi autószerelőt Budapesten?

Hogyan lehetünk biztosak abban, hogy mindenképpen egy megbízható és profi autószerviz mellett döntsünk? Hiszen meg vagyunk győződve arról, hogy szinte mindenkinek adódott már már rossz tapasztalata ezeken a területeken, szolgáltatások közben. Olyan helyzetekre gondolunk például, amikor feleszmélünk, hogy milyen egyszerűen át képesek verni az embert a különböző autójavítási folyamatokkal kapcsolatban. Mondhatni sajnálatos módon, hogy elég könnyű dolguk lesz, hiszen a legtöbb ember laikus, nem hozzáértő szakember, emiatt szállítja az autóját egy szervizbe. A helyzet végkifejlete persze a legtöbb esetben az, hogy túlfizetünk a kontár munkafolyamatokért cserébe. A levonható következtetés az, hogy megfelelően tevékenykedő szakembert, korrekt árakkal együtt legalább olyan nehéz feladat felkeresni, mint egy megfelelő fogorvost. És, ha majd meg is sikerül találni, akkor bizony nem is engedjük el azt, aki már bebizonyította nekünk a szakmai tudását, költséghatékony árak mellett dolgozik és elvégzi azon folyamatokat, amelyeket a számlán is megtalálhatunk.

Hogyan kezdjük a megfelelő szakember keresését?

Sajnos sosem lesz garancia arra, hogy az interneten található hirdetésekben magukat megbízhatónak tartó szerelők ténylegesen azok is lesznek. Hogyan úszhatjuk meg a nem megbízható szerelők általi javítási folyamatot? Elég nehéz ez a kérdés. Nem is biztos, hogy találhatunk rá tökéletes és egyszeri válasz. Viszont akad pár tényező, amelyek segítségünkre lehetnek miközben a megfelelő szakember után kutatunk, költséghatékony árak mellett a hirdetések soksága közt, ahol gyakorlatilag bárki bármit feltüntethet magáról következmények hiányában. De a leglényegesebb és legfontosabb felmérés leginkább helyben kell, hogy végbemenjen, de még az autó szerelésének a folyamatát megelőzően. Nyugodt szívvel válogassunk, amíg meg nem találjuk a számunkra tökéletes szakembert!

Bármikor távozhatunk úgy is egy autószerviz területéről, hogy mégsem szeretnénk élni az általuk kínált szolgáltatásokkal, ugyanis lehet, hogy már első látásra sem volt szimpatikus a szerviz területe, vagy az adott szerelő. Azzal, hogy felteszünk pár kérdést, még nem kötelezzük el magunkat egy szerviz mellett sem. Az árakra is ez igaz. Az árajánlat már önmagát tekintve rengeteget el fog árulni az adott műhelyről. Ha a szolgáltatott ajánlat részletesen, tételesen megfogalmazott, akkor az már egy remek jel. A lehető legoptimálisabb, ha írásban, de még esetleg szóban is végbemehet. Ha szóban tárgyaljuk meg, akkor nyugodt szívvel kérdezzük meg rá a felmerülő többletköltségeket is. Írásban a legfontosabb információk az apró betűs részletek, ugyanis ezek említik meg a kellemetlen plusz költségeket, miután biztosítják majd a részünkre a számlát.

Miről ismerhető fel egy rossz szerviz?

Vannak tipikusan kerülendő és megbízhatatlan műhelyek, és ezek rendelkeznek néhány tulajdonsággal. Habár garancia továbbra sem adódik, néhány figyelembe veendő dolog segíthet nekünk a keresés során.

De melyek is azok a szervizek, amelyeket jobb, ha messziről elkerülünk? Ezek a magán szervizek. Nem, nem az ígéretes jövő előtt álló kisvállalkozókra gondolunk most, akik nemrég vetették bele magukat a területbe és minden erejükkel szeretnének egy megbízható tekintélyt és ezzel együtt megfelelő minőségű szerelési szolgáltatás nyújtani, hanem egy saját garázsban tevékenykedő, emelővel és megfelelő szerszámmal és berendezésekkel nem rendelkező átverőket, akik rengeteg helyzet során rengeteget ígérnek, aztán ígérgetnek, halogatnak, aztán sok sok helyzetben meg sem javítják a gépjárműveket. Gyanúra adhat okot, ha nagyon nehéz és bonyolult őket elérni, napokon keresztül nem adnak magukról jelet. Egy megfelelő szolgáltatás során, a szolgáltató az ügyféllel történő kapcsolattartást is mindenek előtt tartja. Ezek az eleinte olcsónak tűnő, a lehetetleneket is ígérgető autószervizek végső helyzetben sajnálatos módon több kárt fognak majd okoznak a gépjárműben, mint amennyivel eredetileg felkerestük őket.

Egy teljes mértékben megbízható gumiszerviz minden esetben nyomon követhető. Ebből adódóan a vállalkozás adatai publikusak, valamint az elérhetőségeiken minden alkalommal el lehet őket érni. Például egy gumi cseréjének a folyamatához szükséges alkatrészeket is megbízható forrásból tudják beszerezni, amelyről számlát is tudnak mutatni nekünk, és nem azonnal bontott alkatrészeket szeretnének ránk sózni. Az ilyen típusú szervizek egy megbízható szereléssel ellentétben csak nagyobb kárt fognak majd okozni az autókban, ugyanis ezeket hosszú távon a pénztárcánk és az gépjárművünk bánhatja meg. Egy megbízhatatlan szerviz tehát hosszú távon sokkal több költséggel fog majd járni, hiába tekinthető eleinte és első hallásra kedvezőnek az általuk nyújtott ajánlat, ezért válassza az általunk kínált szolgáltatást, amely nem hagyja majd kételyek között!